Chlazení

Dobré chlazení, nebo správněji temperace forem, je limitující pro kvalitní díly a ekonomiku provozu (cyklový čas). Jedná se o návrh a výrobu chladícího labyrintu a jeho následnou údržbu. Dost podceňovanou je také záležitost rozvodu chladícího média ze stroje do formy, včetně měření a regulace. Chladící labyrint ve formě je nutné pravidelně čistit a pro jednodušší údržbu by se měla forma odstavovat suchá.

Fáze výroby kvalitního chlazení formy se dají rozdělit takto:

  • Návrh. Co nejjednodušší, nejrychlejší a návrh musí akceptovat shodné průtoky přes chladící věže. zde Vám hodně pomohou fontáky a přepážky s minimální ttloušťkou
  • Výroba. Co nejrychlejší. Systém BALZI šetří až 90% času pří výrobě a osazování chladících prvků
  • Údržba. Co nejefektivnější. Systém BALZI lze opakovně demontovat a opět vkládat do formy
  • Řízení. Co nejúspornější. Rozváděcí a řídící prvky firmy Burger&Brown nsižují náklady na chlazení a zaručí perketní odchlazení dutin.